dimecres, d’octubre 24, 2007

Les millores socials de la Catalunya d'aquestes esquerres (II)

Per començar, una carta que il·lustra el malestar dels metges i la seva impotència (la pèrdua o fuga de talent en aquest país fa temps que està sent un dels principals cavalls de batalla per la lluita per a la competitivitat i productivitat), i seguit una carta que segueix el tema d'ahir.
2. "CARTA A TOTS ELS COORDINADORS D’ABS i a qui pugui interessar:
Benvolguts amics,
Avui dilluns 22 d’octubre a las 8,10 hores del matí he rebut el meucessament com a director d’equip de forma verbal, molt correcte i de bonesmaneres pel Gerent de l’ICS Sr. Jose Maria.

El motiu d’aquest cessament, és no poder permetre que un director d’equipcritiqui l’empresa i que jo em defineixi com a coordinador enlloc de director(dient no tenir res a veure amb la carta dirigida als coordinadors, encara queno li agrada el to ni tampoc el contingut).

Sempre m’he definit com a coordinador perquè vaig ser escollit per l’equipfa 16 anys i cada any puntualment poso el meu càrrec a la seva disposició,intento gestionar el grup des del consens i sé que una mirada o un somriurefan més que un escrit o una ordre.

A les 9 h, ni un minut més ni un minut menys, un cop cesat m’ha vingut alcap una anècdota que coneix prou bé el meu amic Josep Casajoana (que no hatingut res a veure amb el meu cessament), que explica la història: Eltorero “Mario Cabré” després d’haver estat tota una nit amb la “Ava Gardner”va sortir disparat de l’habitació, i quan aquesta li va preguntar on anava,ell va contestar: “Doncs a explicar-ho”!!! Així, amb aquesta idea he anat a veure els meus companys del Raval Sud per explicar-los lo sorprenent que em semblava que el gerent d’un govern anomenat d’esquerres i socialista, fos el primer a cessar un director-coordinador d’equip(segons conceptes) per una carta enviada als seus companys.

Personalment penso que l’empresa som tots i m’agradaria que des de lagerència se’ns escoltés, doncs no entenen bé els diferents problemes que se’lsplanteja, ni són conscients del que representa l’atenció primària ni delmaltractament a la que és sotmesa. No voldria que el meu cessament fos utilitzat, tinc tot el respecte persindicats, diferents associacions, col•legis, societats, fundacions etc., però l’únic que desitjo és que es resolguin els problemes de la primària a poderser amb un diàleg no piramidal i sense aquesta oferta sanitària de politiqueo barato.

A més a més a dia d’avui, tampoc sé si m’interessa formar part d’un grup dedirectius i gestors en el que dissentir estigui penalitzat, jo vull seguirpensant que sóc mínimament lliure per defensar el que crec que és just, sempredes del treball, la humanitat i la cura pel malalt (anomenat fatídicamentclient), perquè de fet tant el Sr Jose Maria com jo mateix no som res més quevulgars engranatges dins aquesta roda de la sanitat, i avui estic cessat jo,com demà ho pot estar ell.

Dr. Jaume Morató Griera
Ex-Coordinador ABS Raval Sud