divendres, d’octubre 08, 2010

Dalt del Mont

Ara ja fa un temps, vam decidir marxar un cap de setmana, escapar-nos, a veure Besalú i quedar-nos a dormir allà dalt. Ella no sabia massa on anàvem... no vaig arribar a tapar-li els ulls, però té el seu què això d’agafar, tirar carretera i no saber on et porten. Així que va passar el viatge intrigada.

La visita a Besalú, sensacional. És una població ben cuidada, amb un centre històric preciós. És molt recomanable anar al centre d’informació turística i apuntar-se a les visites guiades que fan. Molt gran les guies.

Però Besalú no va ser el millor. El millor del cap de setmana, va ser això...

El santuari de la Mare de Déu del Mont són d’aquells llocs que val la pena anar-hi alguna vegada a la vida, preferiblement en dies d’aquells que la gent no surt massa de casa. S’hi respira pau.

Ja hi havia anat fa uns anys enrere amb amics quan vam decidir pujar el Bassegoda, i la idea amb la Victòria també era dormir allà i fer l’endemà el Bassegoda. Però el Santuari era molt temptador com per abandonar-lo ben dematí a cuita-corrents.

Les vistes des del santuari són sensacionals. És un gran lloc per passar-hi aquell cap de setmana que tens ganes de marxar però no saps què fer i tens un llibre ben bo que fa temps que vols llegir i a fora fa fred i tens ganes de seure a la vora del foc. Molt recomanable.

De fet, estic pensant que potser farem la ruta dels santuaris: La Mola, Montgrony i la Mare de Déu del Mont. Tres santuaris ben bonics i que dits així, fan rodolí. Quina calma que m’envaeix quan s’apropa el cap de setmana.