dimecres, de juny 13, 2007

Us sentiu tan rucs com jo me'n sento?

"[...] En el simposi de Madrid hi han participat eminents matemàtics com els guanyadors de la medalla Fields (el guardó més important de les matemàtiques) Wendelin Werner i Stephen Smale. Actualment, les investigacions en el camp de les matemàtiques se centren a descriure el comportament de qualsevol fluid, ja sigui l’aire al voltant de les ales d’un avió o el combustible del motor d’un cotxe.

Les equacions de Navier-Stokes són un conjunt d’equacions en derivades parcials no lineals que descriuen el moviment d’un fluid. Tot i ser formulades fa més d’un segle, se’n sap molt poc i la seva possible resolució “permetrà molts avenços en l’aeronàutica i en tot allò relacionat amb els fluids”, segons el matemàtic Manuel de León, membre de l’executiva de la Unió Matemàtica Internacional.

Un altre dels problemes pendents de resoldre és la hipòtesi de Riemann, un dels problemes matemàtics no resolts més coneguts i que molts matemàtics han intentat resoldre. Tot i que se sap que hi ha infinits nombres primers, no se sap com estan distribuïts. Aquesta informació és útil per a moltes aplicacions, per exemple, tot allò relatiu als codis oberts en RSA."


Font: http://www.telenoticies.cat/