dimarts, de juny 10, 2008

Malparits a la feina?

La gent en general no és tan malparida com ens pensem. Últimament aquest és l’aprenentatge que estic traient a la feina. A voltes es tracta de la manera poc elegant d’algú altre de dir-te una cosa, o que no saps una part de la història que justifica una acció que no t’agrada o que no entens, o senzillament la persona no et cau en gràcia i qualsevol cosa que faci ja queda tenyida de desconfiança.

Durant aquests dos anys de feina he après moltes coses, i he tingut la paciència d’anar apuntant alguns dels que crec són aprenentatges que més val no oblidar:

Com puc ajudar?
Busca’t aliats.
No encasellis.
Relativitza i valora fredament.
Agraeix que et corregeixin.
Posiciona’t.
Sigues professional.
No et precipitis (no pot esperar gens?).
Reflexiona abans d’actuar.
Estigues sempre ocupat. I si cal, fingeix.
Reacciona sempre al primer incompliment d’un compromís.
Fes allò que t’agrada menys el primer de tot.

Potser són bestieses però en alguns moments m’han ajudat a no prendre decisions equivocades.
Amb això no vull dir que no hi hagi gent malparida a la feina, però sí que dic que n'hi ha menys dels que ens pensem. Molts sovint nosaltres també actuaríem d'una manera que des de fora no entenem i que inclús jutgem negativament.

Això sí, ni un pas enrere i ni una concessió amb els manipuladors, egoistes, dèspotes, milhomes, setciències que es pensen que poden fer-te passar gat per llebre. Malparits!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Segueixo el teu blog des que vam fer la Cavalls del Vent ;)

Aquesta m'ha semblat una molt bona entrada. Primer perquè tens raó, les tensions de la feina ens fan a vegades a tots una mica malparits.

Segona per les frases, molt ben trobades!

En Massagran ha dit...

ei Roger!! Com van les cames!! Jo encara estic cansat de Cavalls...heheheee... :)

Enfin... és que com que estic a punt de marxar de colònies i hi anem a treballar però te n'acabes adonant que allà no hi ha malparits, dius "calla que no sigui que els malparits neixin molts cops dels malsentesos"...

Res tu, un plaer saber de tu! Fins aviat!